Kínaiak tennék rá a kezüket a BlackBerryre

Vágólapra másolva!
A Research in Motion felvásárlása is a lehetőségek között van a kínai Lenovo számára a cég közlése szerint, mivel a zsugorodó PC és mobilpiac miatt új lehetőségek után kell nézniük. A RIM számára is hasznos lenne a stratégiai partnerkapcsolat, ugyanis a mobilpiacot domináló Apple és Samsung miatt drasztikusan csökkent a piaci részesedése. A hírre a RIM árfolyama több mint másfél százalékos drágulással reagált.
Vágólapra másolva!

A Lenovo lehetséges felvásárlási célpontokat és stratégiai szövetségeseket keres, melynek során a BlackBerry telefonok gyártójának, a Research in Motionnak a neve is felmerült a kínai vállalat közlése szerint. Az ázsiai számítógépgyártó ezzel segíthetné mobileszköz üzletágát, és új termékek bevezetését, mivel a cég egyik fő profiljának számító laptop-piacon egyre kiélezettebb a verseny, ráadásul a szektor zsugorodik is. Így érthető, hogy új lehetőségek felé kell nézniük.

A RIM a múlt évben szintén stratégiai partnereket kezdett keresni, mivel veszített piaci részesedéséből az olyan cégek dominanciája miatt, mint az Apple vagy a Samsung.

Ha igaznak bizonyulnak is a találgatások, és létrejön a felvásárlás, azt a kanadai és amerikai hatóságoknak is jóvá kell hagyni. A kanadai kormányzat ugyanis automatikusan felülvizsgál minden olyan tranzakciót, melynek értéke meghaladja a 344 millió kanadai dollárt.

A hírre a Research in Motion árfolyama 2,4 százalékot ugrott tegnap, és ma is 1,6 százalékos pluszt szedett már össze. A részvények egyébként szeptember óta megháromszorozták értéküket, az olyan spekulációk miatt, hogy a cég új partnerségi kapcsolatai jövedelmezőek lehetnek, és a jövő héten bemutatandó Blackberry 10 készülékek iránt is rendkívül optimisták a befektetők. A vállalatnál egyébként nem kívánták kommentálni a pletykákat.

Research in Motion árfolyama

Forrás: [origo]