Rálőttek a rapperre, összetört a luxusautója

Rick Ross
Vágólapra másolva!
Rick Rosst nem találták el, falnak ment Rolls Royce-ával. A YouTube-on fenyegették gengszterek.
Vágólapra másolva!

37. születésnapi bulijáról tartott hazafelé Miamiban Rick Ross, napjaink egyik legsikeresebb amerikai rappere, amikor elkezdték lőni az autóját. A sofőr félrerántotta a kormányt és falnak ment a Rolls Royce-szal. Sem Rick Rosst, sem a sofőrt, sem a velük tartó nőt nem találták el; csak néhány boltba csapódtak be lövedékek, de mivel mindez hétfőn hajnalban történt, senkinek nem lett baja. Mire a rendőrség a helyszínre érkezett, a tettes vagy tettesek elmenekültek.

Az esetet sok helyütt összefüggésbe hozzák azzal, hogy tavaly ősz óta a Gangster Disciples nevű banda tagjai a YouTube-ra feltöltött videókon fenyegetik Rosst (a videók itt vannak összegyűjtve). Pénzt követelnek tőle azért, mert The Black Bar Mitzvah című, innen letölthető mixtape-jének borítóján használta a hatágú csillagot - ami ugyan közismerten a zsidóság jelképe (és a mixtape címe a zsidó felnőtté avatási szertartásra, a barmicvóra utal), ám egyben a Gangster Disciples is ezt használja logóként. Továbbá a bandatagok szerint azért is járna nekik pénz, mert Rick Ross legsikeresebb számában, a BMF-ben (lásd alább) felemlegeti Larry Hoovert, a banda életfogytiglani büntetését töltő alapítóját. Rick Ross tavaly több koncertjét lemondta olyan városokban, ahol a Gangster Disciples tagjai megfenyegették: ha fellép, veszélyben forog az élete. A rapper azt állította, hogy nem ez volt az ok, hanem a koncertszervezők nem végezték rendesen a munkájukat.

Rick Ross a gengszterrap hagyományának folytatója (egyben 2012 egyik legnagyobb zenei trendje, a trap térhódítása is részben az ő nevéhez fűződik), és annak ellenére sikeres mind a közönség, mind a kritikusok előtt, hogy 2008-ban kiderült: nemhogy nem gengszter volt a rapperkedés előtt, hanem egy ideig börtönőrként dolgozott.