Vágólapra másolva!
Visszaigazolt nevelőegyesületébe, a Ceglédi VSE-be Ungvári Miklós cselgáncsozó, aki tavaly ezüstérmet nyert a londoni olimpián.

A háromszoros világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnok sportoló csütörtökön a városházán tartott sajtótájékoztatóján jelentette be hazatérését.

Mivel az alföldi város díszpolgára az utóbbi években más egyesületek versenyzőjeként szerepelt, a CVSE dzsúdós szakosztálya és az önkormányzat összefogott annak érdekében hogy a 32 éves Ungvári ismét a helyi egyesületben versenyezzen.

"Már korábban is voltak visszaigazolási kísérletek, amelyek sajnos nem vezettek eredményre, pedig a válogatott edzéseit leszámítva mindig itthon készültem" - mondta Ungvári. "Mindenki ceglédi dzsúdósként ismer. Most úgy érzem, hogy olyan összefogás és szurkolói támogatás alakult ki városunkban a dzsúdó körül, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy helyben maradva gyarapíthassuk a sportág sikereit."

Hozzátette, nagyon örül annak is, hogy egyre több gyerek választja ezt a sportot, az előkészítő csoport például szinte nem fér már be a terembe.

A jövő hétvégi párizsi Grand Slam-versenyre, majd utána a Hungária Kupára készülő cselgáncsozó köszönetet mondott mindenkinek, aki közreműködött a visszaigazolásában.

Ungvári legutóbb a Tatabánya SC-Ippon Judo Tatabánya színeiben versenyzett.