Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO nőikézilabda-csapata 27-17-re verte a címvédő montenegrói Buducnost csapatát a BL-középdöntők nyitófordulójában. A fölényes siker ellenére Görbicz Anita szerint ennél is jobb lesz az együttes.

Az élő közvetítés

"Egy ilyen hosszú BL szünet után mindig nehéz a kezdés, ráadásul mi most a címvédővel kerültünk szembe az első középdöntős mérkőzésen. Azonban nem gondolkodtunk a múlton, a legjobb jelenlegi formánkat akartuk megmutatni. Véleményem szerint a mérkőzés kezdete kulcsfontosságú volt, és nagyon örülök, hogy a lányok végig fantasztikusan tudtak koncentrálni." - nyilatkozta a mérkőzésről Ambros Martín, a Győr vezetőedzője.

"Nagyon vártuk már ezt a mérkőzést, azt hiszem, ez látszott is rajtunk, óriási hajrával indítottunk, amely kihatott az egész meccsre" - értékelt Görbicz Anita, a csapat kapitánya. "A védekezésünket mindenképpen kiemelném, amely a kapusteljesítményünkre is nagyon jó hatással volt, Katrine fantasztikus védései hatására pedig könnyű gólokat is tudtunk dobni. Ugyan még nem vagyunk csúcsformában, de meccsről-meccsre javulunk, és ami a legfontosabb: csapatként játszunk. Úgy gondolom, ez a győzelem kulcsa."

"Gratulálok a Győrnek, reméljük, ezt a szintű játékot a Larvik és a Randers ellen is fel tudják majd mutatni. Mi sajnos mélyen a saját tudásunk alatt játszottunk, ennek köszönhető a vereségünk" - mondta Dragan Adzic, a Buducnost szakvezetője.

A podgoricai csapatkapitány Milena Knezevic már a következő meccsekre figyelne: "Számunkra nagyon rossz volt a kezdés, és ugyan fel tudtunk állni a hátrányból, de az ETO végül bebizonyította, hogy ők a jobb csapat. Azonban előre kell tekintenünk, és a következő mérkőzéseken sokkal jobb teljesítményt szeretnénk nyújtani."