Vágólapra másolva!
Négy békéscsabai ifistát menesztett a klub, miután kiderült, hogy 2011 márciusában fogadási botrányba keveredtek. Az eset után önként jelentkeztek a nyomozóknál, de a klubjukat és a családjukat nem értesítették erről - írja a Blikk.

"A négy fiút az NB II-ben szereplő csabai felnőttcsapat egyik játékosán keresztül környékezte meg az ügy egyik főszereplője, aki számos élvonalbeli klubban megfordult. A srácok fejenként 1000 eurót, vagyis csaknem 300 ezer forintot kaptak azért, hogy segítségükkel a Békéscsaba a kívánt különbséggel veszítse el az MTK elleni U19-es bajnoki meccset" - közölte a lap egy, a neve elhallgatását kérő informátorra hivatkozva.

A hatóságok jelezték: minden érintettnek érdemes együttműködnie a nyomozókkal, hogy ügyük kedvezőbb elbírálás alá essen. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője ugyanakkor elmondta, az amnesztia nem vonatkozik azokra, akik a pályán nem tettek meg mindent csapatuk sikeréért. A beismerő vallomás ezzel együtt számukra is enyhítő körülmény.

A csabai focisták végül 2011 decemberében döntöttek úgy, hogy családtagjaik, klubvezetőik tudta nélkül beismerő vallomást tesznek. Titkukat azonban nem tudták megőrizni, ezért el kellett hagyniuk az egyesületet.