Szív angol módra

szív angol módra
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 50 perc

Alapanyagok:

  • 40 dkg bárányszív (mi sertésszívből csináltuk)
  • liszt
  • só, bors
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl madeira bor (vagy erős, fűszeres vörösbor)
  • fél teáskanál ecet
  • 3 szelet szardella
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • fél teáskanál szójaszósz
  • 1 mokkáskanál cayenne bors
  • petrezselyem

A szívet megtisztítom és ujjnyi szeletekre vágom. A szeleteket sózom, borsozom, megforgatom lisztben és egy serpenyőben vajon jól átsütöm.

A szívet félreteszem, a sütőlevet fellazítom a borral és a többi hozzávalóval (a petrezselyem kivételével), összeforralom majd ráöntöm a szívre. A petrezselyemmel megszórom és úgy tálalom.