Szívpörkölt

szívpörkölt
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 25 perc, bruttó 6-8 óra

Alapanyag:

  • 1 marhaszív felkockázva
  • opcionális: szívgyökér -koszorúerek- felszeletelve
  • szintén opcionális, de megy hozzá: 2 faxni -marhalábszárból az ín- feldarabolva
  • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • fél teáskanál köménymag
  • 2 púpozott evőkanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál zsír

A hagymát megdinsztelem a zsíron egy edényben, félrehúzom a lábast, beleszórom a pirospaprikát, és elkeverem. Visszateszem a tűzre az edényt, beleteszem a szívdarabokat, gyorsan összekeverem, hogy a paprikának ne legyen ideje odaégni. Sózom, köményezem, és felengedem annyi vízzel, amennyi félig ellepi. Fedő alatt közepes lángon 6-8 órát főzöm, majd tíz perc alatt fedő nélkül besűrítem. Nokedlivel vagy friss kenyérrel tálalom.