A legijesztőbb tévés sorozatgyilkosok

Dexter, filmsorozat
Vágólapra másolva!
A filmtörténet talán legfélelmetesebb pszichopatái mostanában jelennek meg a képernyőn: az Egyesült Államokban márciusban indul a Psycho előzményeit bemutató Bates Motel, áprilisban pedig érkezik a Hannibal is. A tévés szériák azonban korábban sem voltak híján ijesztő figuráknak - íme tíz sorozatgyilkos, akitől a frász jön ránk. Van köztük rendőrségi szakértő, pap, démon és szuperhős is.
Vágólapra másolva!

Dexter (Michael C. Hall) - Dexter

Szimpatikus szociopata, aki megpróbálja kordában tartani sötét ösztöneit: rendőrségi orvosszakértőként, vérelemzőként dolgozik, és csakis rosszfiúkkal végez. Más kérdés, hogy ettől talán még ijesztőbb lesz, hisz nehéz megérteni, hogy rémes tettei ellenére is képesek vagyunk kedvelni. Mert bizony kedveljük, a sorozat nem véletlenül kezdi már a nyolcadik évadját a nyáron.

Forrás: Viasat

---------------------------

A Késes (Bruno Campos) - Kés/Alatt

A maszkos bűnöző Quentin Costát takarja, aki egy ideig plasztikai sebészként dolgozik a főszereplők, Sean és Christian praxisában. Ironikus, hogy amíg nappal az ember bizalommal fekszik a kése alá, addig éjjel nagy ívben elkerülné azt - a férfi ugyanis gyűlöli a tökéletes szépséget, megerőszakolt áldozatai arcára egy óriási vigyort metsz.

---------------------------

Red John - A mentalista

Talán már láttuk a sorozatban, de nem tudtuk, hogy ő az, talán még nem bukkant fel - akárhogy is, Red John olyan, mint egy fantom, aki mindig egy lépéssel a címszereplő, Patrick Jane előtt jár. Pedig a mentalista mindenkinél jobban szeretné elkapni, mert annak idején ő ölte meg a feleségét és lányát is, csak egy vörös smiley-t hagyott a tett helyszínén.

---------------------------

Sylar (Zachary Quinto) - Hősök

Egy sorozatgyilkos önmagában is elég ijesztő, hát még ha természetfölötti képességei is vannak! Sylar azonban annyiban fair, hogy inkább csak hozzá hasonló, szuperképességekkel rendelkező embereket gyilkol, azzal a céllal, hogy megszerezze erejüket. Kezdetben csak a bonyolult problémák átlátása volt a képessége, de áldozatai révén telekinézisre és alakváltásra is képessé vált, rengeteg más mellett.

NBC

---------------------------

Gormogon (Laurence Todd Rosenthal) - Dr. Csont

A Dr. Csont harmadik évadjának főgonosza, egy kannibál sorozatgyilkos, aki áldozatai maradványaiból állít össze komplett csontvázakat. Nem mellesleg egy jókora csavart is hoz a történetbe, miután kiderül, hogy a központi szakértői csoport egyik tagja, dr. Zack Addy az ő tanítványa - a gormogon ugyanis nem név, csupán azt jelzi, hogy viselője a gormogonok titkos társaságába tartozik.

---------------------------

René Lenier (Michael Raymond James) - True Blood - Inni és élni hagyni

Drew Marshallként is ismert gyilkos, aki a sorozat indulásakor még Bon Temps megbecsült polgára, de már az első évadban kiderül, hogy nem az, akinek mutatja magát. Leginkább olyan embereket gyilkol, akik vámpírokkal kavarnak, így a főszereplő, Sookie Stackhouse is a listáján van - őt azonban többszöri próbálkozás után sem tudja megölni.

---------------------------

A Zsebes (Robert Knepper) - A szökés

A szökés talán legmarkánsabb arca a börtön rasszista szövetségének vezetője, a Zsebes (az eredetiben T-Bag). Már világra jövetele sem volt egyszerű, ugyanis saját nővérétől született, akit apjuk megerőszakolt. Később az apa őt is molesztálta, így nem csoda, hogy már tízévesen gyakran követett el vandalizmust és állatkínzást - később pedig jöttek a komolyabb bűnök is.

cw

---------------------------

A makettes gyilkos (Jessica Collins) - Helyszínelők

A makettekkel üzengető sorozatgyilkos leginkább attól válik igazán ijesztővé, hogy nő - tízfős csapatunkban az egyetlen. Natalie Davisnek hívják, és a Helyszínelők hetedik évadjának központi figurája, aki a tetthelyen mindig otthagyja a helyszín makettjét - gyakran az áldozat vérével kifestve -, benne valami apró üzenettel.

---------------------------

Caleb (Nathan Fillion) - Buffy, a vámpírok réme

Nathan Fillion "a legijesztőbb pap"-ként jellemzi egykori karakterét, bár ezért a címért Robert Mitchum figurája is jó eséllyel indulhatna, A vadász éjszakájá-ban látottak alapján. Mindenesetre tény, hogy Caleb is elég rémisztő, főleg, hogy természetfölötti hatalmakkal paktál le, gyakorlatilag ő az Első Gonosz jobbkeze, aki számos Őrző halálát okozza.

---------------------------

Bob (Frank Silva) - Twin Peaks

A Sötét Barlang démoni lénye, aki néha bagoly alakban utazik, néha pedig embereket megszállva, azok testét használva követ el gyilkosságokat. Kezdetben van egy társa, Mike is, de ő aztán jó útra tér, és éveket áldoz arra, hogy megtalálja és megállítsa Bobot. Ez persze nem sikerül neki, a sorozat vége azt sejteti, hogy Bob végül Cooper ügynököt is elkapta.