Vágólapra másolva!
Az angol FA-kupában a nyolcaddöntőben sem kímélték az élcsapatokat, a Blackburn Jake Keaen védéseivel süllyesztette el az Arsenalt, aki ezzel az elmúlt hét álomcsapatába is bekerült. Gareth Bale két zseniális szabadrúgással ragadt benn a világválogatottban, Oscar pedig az EL-ben és a FA-kupában is góllal segítette a BL-t korán elbukó Chelsea versenyben maradását.

Beleszólhat-e a Messi-Ronaldo különversenybe a Spurs mindenese?

Kapus:
Jake Kean (angol, Blackburn Rovers): Még a nyolcaddöntőben is akadt bombameglepetés az FA-kupában, a másodosztályú Blackburnnek ugyanis idegenben sikerült legyőznie az Arsenalt. A londoniaknak megvoltak a helyzeteik, azonban a vendégek kapusa mindent védett.

Hátvédek:
Alekszandar Anjukov (orosz, Zenit): Remekeltek az orosz egyesületek az Európa Ligában, mind a három együttes topligás csapatot győzött le. A szentpéterváriak hazai pályán 2-0-ra verték a Liverpoolt, a védelmük remekül játszott, a jobbhátvéd Anjukov még egy gólpasszt is adott.

Toby Alderweireld (belga, Ajax): Az amszterdamiak remek hetet zártak, hiszen mind az Európa Ligában, mind a bajnokságban 2-0-ra hozták soros mérkőzésüket. Előbbi találkozón a Steaua Bucuresti ellen a belga középhátvéd nem csak alapfeladatát látta el hibátlanul, hanem gólt is szerzett.

Federico Fernández (argentin, Getafe): A középhátvéd januárban igazolt a madridi együtteshez, és a hét végén volt először kezdő a csapatban. A jelek szerint megérte szerződtetni, hiszen a Celta Vigo ellen a mezőny egyik legjobbja volt, és góllal járult hozzá a győzelemhez.

Damiá (spanyol, Osasuna): A barcelonai nevelésű hátvéd a Barcelonában nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de az Osasuna színeiben rendszeresen játszik a spanyol élvonalban, és a hét végén a Real Zaragoza elleni kiesési rangadón kiválóan futballozott, gólpasszával eldöntötte a találkozót.

Középpályások:
Oscar (brazil, Chelsea): Rafa Benítez újabb hetet nyert a Chelsea kispadján, köszönhetően az Európa Ligában, majd az FA-kupában aratott győzelmeknek. Előbbi sorozatban Prágában nyert a csapat 1-0-ra Oscar találatával, és a brazil középpályás a hét végi kupameccsen is eredményes volt.

Gary Medel (chilei, Sevilla): Az andalúz együttes nagyon kapaszkodik, hogy odaérjen az európai kupaszereplést érő helyek egyikére, és a sereghajtó Deportivo legyőzése nem is okozott gondot. A győzelemhez kellett a védekező középpályás Medel két találata is.

Marco Reus (német, Dortmund): A Sahtar Doneck ellen idegenben elért 2-2-es döntetlen nem rossz eredmény a Borussia számára, ráadásul a csapat a hét végén a bajnokságban simán verte az Eintracht Frankfurtot. Ezen a meccsen Reus volt a főszereplő, a támadó középpályás ugyanis mesterhármast ért el.

Gareth Bale (walesi, Tottenham): Továbbra is fantasztikus formában van a Spurs balszélsője, akit a brit sajtó egyre többször hasonlít Lionel Messihez vagy Cristiano Ronaldóhoz. A múlt héten az Olympique Lyon elleni EL-meccsen mindenesetre két olyan szabadrúgásgólt szerzett, amely mindkét világsztár becsületére vált volna.

Csatárok:
Sergio Agüero (argentin, Manchester City): Lassan már csak az FA-kupában van esélye a Citynek arra, hogy nyerjen valamilyen trófeát, de ebben a sorozatban ott van a legjobb nyolc között, köszönhetően a Leeds United elleni 4-0-s diadalnak, amelyből Agüero két góllal vette ki a részét.

Sztevan Jovetics (montenegrói, Fiorentina): A firenzei együttes az Internazionale elleni magabiztos győzelemmel továbbra is versenyben van a BL-indulást érő harmadik helyért a Serie A-ban. A montenegrói támadó elemében volt a milánóiak ellen, két gólja mellett egy gólpasszt is adott.

www.globalsoccerapp.com