Vágólapra másolva!
A Schalke 04 labdarúgócsapata arra készül, hogy megóvja a szerdai, 1-1-re végződött Galatasaray elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntős mérkőzését Didier Drogba szerpelése miatt.

Horst Heldt, a német együttes sportigazgatója, illetve Peter Peters gazdasági vezető jelezte, valószínűleg már csütörtökön elküldik óvásukat az európai szövetséghez (UEFA), s állásfoglalást kérnek Drogba játékjogával kapcsolatban.

Az elefántcsontparti támadót január végén igazolta le a Galatasaray, ám korábbi csapata, a kínai Shanghai Shenhua, amelyhez 2014-ig kötötte szerződés, panasszal élt ez ellen a nemzetközi szövetségnél (FIFA). A FIFA ugyanakkor múlt héten megadta az előzetes játékengedélyt a Galatának arra hivatkozva, hogy a sanghaji csapat az utolsó három hónapban nem fizette ki a játékos bérét, így szerződése semmisnek tekinthető.

A Schalke óvásában arra hivatkozik, hogy a szabályok szerint február 1-ig - a nemzetközi téli átigazolási időszak zárultáig - a törököknek rendezniük kellett volna Drogba papírjait, játékengedélyét, ám ez nem történt meg.