Vágólapra másolva!
Közel 4 százalékos emelkedéssel kezdte a hétfői kereskedést a BlackBerry, viszont nem tartott sokáig az öröm, a papírok hamar visszaestek a korábbi 13,18 dolláros szint közelébe. Az okostelefonokat is gyártó cég papírjai a vezérigazgató által kedvezőnek vélt értékesítés hatására ugrottak meg, noha arról hivatalos adatot nem közölt a társaság.
Vágólapra másolva!

A vártnál jobban alakul a BlackBerry 10 operációs rendszerrel ellátott telefonok értékesítése, számolt be Thorsten Heins, a BlackBerry vezérigazgatója a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak. Bár Heins nem közölt pontos értékesítési számokat, azt leszögezte, hogy még ők sem számítottak ilyen erőteljes keresletre, ezért fokozni fogják a termelést.

A január végén nevet módosító BlackBerry eléggé változatos időket él meg az utóbbi időben, amikor is többször ugrott már meg 5 százalék körüli mértékben az árfolyama, akár pozitív, akár negatív irányba. A szebb napokat is megélt telefongyártó cég több fontosabb vállalati ügyfelét is elveszítette már, például a Home Depot-ot, melyről az Investor.hu-n is olvashattak.

Ebből adódóan számos elemző továbbra is szeptikus a BlackBerry "nagy" visszatérésével kapcsolatban, megkérdőjelezve az eladási adatok hosszútávon való fenntarthatóságát. Fontos hangsúlyozni, hogy a menedzsment szándékosan nem közölte a hivatalos értékesítési adatokat, vagyis mindenképpen célszerű azokat fenntartással kezelni.

A befektetők azonban ráharaptak a témára, a nyilatkozat hatására az árfolyam valósággal kilőtt és 13,8 dollárra is felment a pénteki 13,18 dolláros záró árhoz képest. Tartósan azonban nem tudott megragadni a papír ezen a szinten, 13,4 dollárra csorgott vissza (+1,67%).

A BlackBerry árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]