Vágólapra másolva!
A Sevilla egykori brazil válogatott játékosa, Luis Fabiano szerint Neymar számára nem lenne könnyű az FC Barcelonában érvényesülni, mivel már ott van egy hozzá hasonló játékstílusú futballista, az argentin Lionel Messi.

Az FC Barcelona alelnöke, Josep Maria Bartomeu hétfőn megerősítette, hogy a katalánok szeretnék leigazolni a 21 éves brazil cselgépet, akinek jövőre jár le a szerződése a brazil Santosnál.

A csatár honfitársa, a Sao Paulóban futballozó Luis Fabiano szerint Neymar jól teszi, ha Spanyolországba igazol, de problémái is adódhatnak. "Úgy vélem, Neymarnak nagyon bejönne a spanyol bajnokság, ahol a legtechnikásabb focit játsszák. Nem tudom, érdemes-e a Barcelonához kerülnie, mivel már ott van Leo Messi, bár biztos vagyok abban, hogy egy időben ketten is a pályán lehetnének" - nyilatkozta az ESPN-nek a 32 éves futballista, akit az orosz Anzsi szeretne visszacsábítani Európában.

Forrás: AFP/Glyn Kirk
Neymart (j) féltik a keményebb európai ligáktól

A 40 válogatott meccsén 27 gólt szerzett Luis Fabiano úgy ítéli meg, hogy Neymarnak nem lesz egyszerű az elején, mivel ilyen magas színvonalú bajnokságban még sohasem futballozott.

A brazilok háromszoros világbajnok legendája, Pelé nagy hódolója Neymarnak, mégis, a minap kritikusan beszélt a támadóról.

"Fantasztikus játékos, de még nagyon tapasztalatlan. Mindenki azt gondolja, hogy képes a vállára venni az egész brazil csapatot, de ő erre még nincs felkészülve" - nyilatkozta a 73 éves Pelé, hozzátéve, hogy Neymarnak sokkal jobban a futballra kellene összpontosítania, szemben a rengeteg médiaszerepléssel és reklámmal.

Pelé szerint a Santos kiválóságának játékán van még mit csiszolni: "A brazil bajnokságban amint hozzáérnek, a játékvezetők máris szabadrúgást adnak. Az olasz, az angol vagy a német bajnokságban sokkal keményebb a játék. Emellett sokkal többet kellene passzolnia és a csapatáért kellene játszania."