Vágólapra másolva!
A világelső Novak Djokovic gyermekkori példaképével, Pete Samprasszal párost alkotva kikapott a Bryan-testvérektől, Bobtól és Mike-tól egy Los Angelesben rendezett hétfői bemutató tenisztornán.

A viadalt a szívproblémái miatt hat hónapot kihagyott, a pályára ezúttal visszatérő amerikai Mardy Fish és a már visszavonult Justin Gimelstob szervezte. A párosmeccs nemcsak a résztvevők miatt volt érdekes, egyéb izgalmakat is hozott, ugyanis a küzdelem közben összedőlt a háló, később pedig rövid időre kialudtak a fények.

A szombaton Dubajban diadalmaskodott, világranglista-vezető Djokovic egyesben is játszott, és egyszettes találkozón, rövidítésben 8:7-re megverte Fisht. A keménypályás bemutató tornát 8500-an tekintették meg a helyszínen.

Djokovic elárulta: nagy élmény volt számára Samprasszal játszani, már csak azért is, mert akkor kezdett el érdeklődni a sportág iránt, amikor - a 90-es évek közepén - látta az amerikait wimbledoni bajnokságot nyerni. Az egykori klasszis játékos összesen hét alkalommal nyerte meg az angliai Grand Slam-tornát.