A Bankszövetség nyitott a devizahitelesek megsegítésére

Vágólapra másolva!
A Bankszövetség támogatja a 90 napon túli tartozással rendelkező devizahitelesek megsegítését, egyelőre azonban még nem folynak hivatalos tárgyalások a felek között.
Vágólapra másolva!

A Bankszövetség támogatja a 90 napon túli tartozással rendelkező devizahitelesek megsegítését- mondta el Gyuris Dániel, a szervezet megbízott vezetője az InfoRádiónak. Elmondása szerint egy ilyen csomag nem gyengítené a pénzügyi stabilitást, miután a bankok érdeke, hogy jól fizető ügyfelekkel rendelkezzenek.

Egyelőre még nem folyik tárgyalás a kormány és a bankok között, azonban Gyuris elmondása szerint relatíve gyorsan dűlőre juthatnak a felek. A Bankszövetségnél már előkészítés alatt áll egy megoldás.

A Népszabadság értesülései szerint a kormány újabb devizahiteles mentőcsomagot készít elő. A legrosszabb helyzetben levő, vagyis kilencven napon túli késedelembe esett hiteleseket mentenék úgy, hogy első körben forintosítanák a tartozásokat, majd annak egy részét elengedtetnék a pénzintézetekkel.

Eközben a Magyar Nemzet információi arról szóltak, hogy a kormány a Svájci Nemzeti Bank segítségét venné igénybe a svájci frank alapú hitelek forintra történő átváltása során. Egyelőre azonban erre még nem kerülhetett sor, miután ma délelőtt a svájci jegybank szóvívője cáfolta, hogy megkereste őket a magyar fél.