Vágólapra másolva!
A rendőrséget hívta első dühében a Manchester United egyik szurkolója, miután Nanit kiállította a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján a török Cüneyt Cakir.

A Manchester hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett, és így 3-2-es összesítéssel kiesett. A mérkőzés fordulópontja általános megítélés szerint az 57. perc volt, amikor Naninak a török játékvezető veszélyes játék miatt piros lapot mutatott fel. Ennek előzményeként a manchesteri játékos - bár nem szándékosan - beletalpalt a vendégcsapat egyik védőjébe, Alvaro Arbeloába.

A kiállítás pillanatában még a Manchester United vezetett 1-0-ra, de a Real nem egészen negyedóra alatt fordított. Nani jogtalannak ítélt kiállítása hatalmas felháborodást keltett a hazai szurkolók körében és a brit sajtóban is.

Leginkább az a manchesteri szurkoló háborodott fel, aki Nani kiállítása után a 999-et - a Nagy-Britanniában használatos központi vészhívószámot - tárcsázta, és a rendőrséget kérte, mivel megítélése szerint a játékos leküldése a pályáról közönséges bűncselekménnyel ért fel.

A BBC szerdai beszámolója szerint a 18 éves - meg nem nevezett - szurkoló első indulata múltával elnézést kért, így a manchesteri rendőrség ezúttal eltekintett a bűnügyi vizsgálat megindításától.

A vizsgálat természetesen nem a Nanit kiállító török játékvezető, hanem a fiatal Manchester United-szurkoló ellen indult volna, ugyanis - amint arra Ted Antill, az esetet ismertető detektívfelügyelő szerdai sajtótájékoztatóján nyomatékkal felhívta a figyelmet - a 999-es vészhívószám indokolatlan vagy éppen tréfából történő hívása a brit törvények alapján bűncselekmény.