Vágólapra másolva!
Tizenhat légióssal számol a magyarok, majd a hollandok elleni márciusi világbajnoki selejtezőkön Victor Piturca, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A Román Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján olvasható névsorban egyelőre még csak a külföldön szereplő játékosok szerepelnek, a hazai bajnokságban játszó futballistákat jövő pénteken - az Európa Liga nyolcaddöntőjének visszavágóját követően - jelöli ki a kapitány.

A légióskeretben ott van a sérüléssel bajlódó Adrian Mutu és Ciprian Marica is. Jelen állás szerint a magyar és a román csapat március 22-én zárt kapuk mögött találkozik a Puskás Ferenc Stadionban, mivel Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) az Izrael elleni augusztusi barátságos mérkőzésen történt rasszista megnyilvánulások miatt megbüntette a magyar szövetséget (MLSZ).

Az MLSZ ugyanakkor - miután a FIFA elutasította fellebbezését - a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult az ügyben, amely jövő héten dönthet arról, hogy felfüggeszti-e a FIFA büntetését.

A román válogatottba meghívott légiósok:
kapusok:
Costel Pantilimon (Manchester City), Bogdan Lobont (AS Roma)

mezőnyjátékosok
Gabriel Tamas (West Bromwich), Dorin Goian (Spezia Calcio), Razvan Rat (Sahtar Donyeck), Stefan Radu (Lazio), Costin Lazar (PAOK), Razvan Cocis (FK Rosztov), Gabriel Torje (Granada), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Adrian Mutu (AC Ajaccio), Bogdan Stancu (Orduspor Kulubu), Ciprian Marica (Schalke 04), Daniel Niculae (Kuban Krasznodar), Claudiu Keseru (Angers), Ionuþ Costinel Mazilu (Arszenal Kijev).