Vágólapra másolva!
Alex Ferguson felszólította Wayne Rooneyt, hogy semmilyen pályán kívüli szolgálatot ne tegyen az angol szövetség számára. Az edző úgy érzi, a ManUnited csatárát kihasználja az FA.

"Rooneyt bármely más focistánál többször büntetik" - jelentette ki Alex Ferguson a Sun című lap hasábjain. A Chelsea elleni vasárnapi FA-kupa-meccsre készülő edző azt kérte a játékosától, hogy a továbbiakban ne tegyen semmilyen pályán kívüli szolgálatot a szövetségnek.

"Semmit nem kellene tennie az FA-ért. Mindig mondom neki, hogy nem tudom, miért bízik meg ennyire a szövetségben. Észre kellene vennie, hogy valahányszor történik vele valami, sokkal súlyosabb büntetést szabnak ki rá, mint másokra."

Egy hónapja Rooneynak 12 ezer fontot kellett fizetnie, miután összeszólalkozott Simon Beck partjelzővel. Két éve utólag tiltották el a csatárt, amiért a kamerába káromkodott a West Ham United otthonában szerzett gólja után, Rooney ezért nem léphetett pályára a Manchester City ellen 1-0-ra elvesztett FA-kupa-elődöntőn.

2006-ben Rooney ügynöke azzal fenyegette meg az FA-t, hogy visszalép annak kereskedelmi programjaitól, mert nem adott helyt a United fellebbezésének egy Porto elleni felkészülési meccs után, melyen a támadó összeszedett egy eltiltást.

Ugyanakkor tavaly az FA azért küzdött az UEFA-val, hogy Rooney hárommeccses eltiltását egyre csökkentse az Eb előtt, a Sun szerint pedig a saját klubja többször bünteti meg Rooneyt, mint az FA.