Vágólapra másolva!
Morten Olsen, a dán válogatott szövetségi kapitánya akkor számít majd a jövőben Nicklas Bendtnerre, ha a másfél hete ittas vezetésen ért labdarúgó helyre teszi az életét.

A szakvezető egyszerűen hülyeségnek nevezte a Juventus jelenleg sérüléssel bajlódó, 25 éves csatárának cselekedetét, aki erősen ittasan ült volán mögé. A megengedett alkoholérték háromszorosát mutatták ki vérében.

"Dönteni kellett, és mi megtettük" - nyilatkozta Olsen célozva arra, hogy Bendtnert a dán szövetség fél évre száműzte a válogatottból, az eltiltás miatt nem lehet majd ott márciusban a csehek és a bolgárok, valamint júniusban az örmények elleni világbajnoki selejtezőn.

Ráadásul a bíróság a futballistát csillagászati, közel 33,5 millió forintnak megfelelő (842 ezer dán koronás) pénzbüntetéssel sújtotta, továbbá három évre bevonta a jogosítványát.

"Hogy fél év múlva visszatérhet-e a válogatottba? Erről őt kellene megkérdezni, én nem tudom a választ" - tette hozzá Olsen, aki kifejtette, a csatár nagyon fiatalon került külföldre, ahol nem mindig számított sikeres játékosnak. "Szerintem újra kell kezdenie az életet, jól kell megválasztania leendő csapatát, és nem ártana, ha olyan klubot találna, ahol rendszeres játszik is."