Vágólapra másolva!
Wesley Sneijder hat hónap után meghívót kapott a holland fociválogatottba, amely a magyar érdekeltségű világbajnoki selejtezőcsoportban jövő pénteken az észtekkel, négy nappal később pedig a románokkal találkozik.

Az irányító az őszi szezonban sérülés miatt nagyon keveset játszott az Internazionaléban, majd télen a Galatasarayhoz igazolt, s a Bajnokok Ligájában negyeddöntőbe jutott török csapatban ismét formába lendült.

Louis van Gaal szövetségi kapitány egyetlen komoly hiányzója a Schalke 04 csatára, Klaas-Jan Huntelaar lesz, akire sérülés miatt nem számíthat. A szakvezető egy újoncot is behívott a Feyenoord 18 éves középpályása, Tonny Vilhena személyében.

A vb-ezüstérmes hollandok négy meccs után százszázalékos teljesítménnyel az élen állnak a csoportban. Őket a magyarok és a románok követik egyformán kilenc ponttal.

A holland keret:

kapusok: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Kenneth Vermeer (Ajax Amsterdam), Michel Vorm (Swansea City)

védők: Daryl Janmaat (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax Amsterdam), Stefan de Vrij (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Ron Vlaar (Aston Villa), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Daley Blind (Ajax Amsterdam)

középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Kevin Strootman (PSV Eindhoven), Jonathan De Guzman (Swansea City), Siem de Jong (Ajax amsterdam), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Wesley Sneijder (Galatasaray)

csatárok: Ruben Schaken (Feyenoord), Dirk Kuijt (Fenerbahce), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ola John (Benfica), Jeremain Lens (PSV Eindhoven)