Vágólapra másolva!
Uli Hoeness Bayern-elnök beszólt a hollandnak, aki azt hiszi, Guardiola is az ő filozófiáját követi.

Kigúnyolta Louis van Gaalt a Bayern München elnöke, Uli Hoeness. Van Gaal a napokban azt állította, a Bayern jelenlegi sikerei jórészt az ő korábbi munkájának köszönhetőek, és hangsúlyozta, hogy a leendő edző, Josep Guardiola jó választás, mert az ő filozófiáját követi.

"Csakis Louis van Gaal mondhat ilyesmit" - reagált Hoeness a Telegraaf című holland lapnak. "Van Gaalnak nem az a problémája, hogy ő Isten - ő Isten édesapja személyesen. Louis már itt volt, mielőtt a világ egyáltalán létezett volna."

"Ha abból a perspektívából szemléled a világot, ahonnan Van Gaal, nehéz reálisan látni a dolgokat. Van Gaal egy jó edző, aki rendbe tette Jürgen Klinsmann örökségét, ezzel járult hozzá a Bayern fejlődéséhez, de ez minden. Guardiola kinevezésében sem jutott neki semmilyen szerep."

Jelenleg a Bayern kereken húsz ponttal vezet a Bundesligában, a BL-ben pedig a legjobb nyolcé jutott. A holland edző 2009 és 2011 között dolgozott a bajoroknál, nyert bajnoki címet és német kupát, valamint eljutott a Bajnokok Ligája-döntőbe.