Vágólapra másolva!
A Barcelona feltámadását Lionel Messi góljai, a Real Madridét Gonzalo Higuaín duplája, az Arsenalét Laurent Koscielny védőmunkája alapozta meg a múlt héten. Rajtuk kívül a PL-ben a legtöbb labdaszerzést elkönyvelő Morgan Schneiderlin, a Dortmundban újjáéledő Nuri Sahin és a Real Sociedad menetelését duplával segítő Antoine Griezmann is bekerült a világválogatottba.

Jan Mucha (szlovák, Everton): A liverpooliak első számú kapusa, Tim Howard sérülés miatt hiányzott a Manchester City ellen, de szlovák helyettese szinte tökéletes teljesítményt nyújtott, és nagy szerepe volt abban, hogy az Everton 2-0-ra legyőzte Roberto Mancini együttesét.

Hátvédek:

Coke (spanyol, Sevilla): Az andalúz együttes idegenben elég gyengén teljesít, otthon azonban ellenállhatatlanul futballozik, aminek most a Real Zaragoza látta kárát. A sevillaiak 4-0-ra nyertek, és első két góljukat a jobbhátvéd Coke szerezte.

Laurent Koscielny (francia, Arsenal): Az Ágyúsok mindkét múlt heti meccsüket 2-0-ra nyerték meg, de nem tudtak maradéktalanul örülni, mert a Bayern ellen ez sem volt elég a továbbjutáshoz. Viszont Koscielny ismét kezd formába lendülni, a francia bekk mindkét találkozón kiválóan futballozott, és a bajorok ellen gólt is fejelt.

Diego Colotto (argentin, Espanyol): Amióta Javier Aguirre ül a barcelonai klub kispadján, a gárda elhagyta a kiesési zónát, és már a középmezőnyben található a spanyol bajnokságban. A hét végén a BL-ben a legjobb nyolc közé jutott Málaga ellen sikerült nyerniük idegenben, köszönhetően a középhátvéd Colotto góljának is.

Sílvio (portugál, Deportivo): Néhány évvel ezelőtt a galíciai derbi rangadónak számított a spanyol bajnokságban, jelenleg viszont a Celta Vigo és a Deportivo is a kiesés ellen küzd. Ezúttal a corunaiak bizonyultak jobbnak, és a 3-1-es diadalból a balhátvéd Sílvio egy bődületes távoli találattal vette ki a részét.

Középpályások:

Juan Mata (spanyol, Chelsea): Rafa Benítez irányításával a londoniak lassan, de biztosan haladnak afelé, hogy az aktuális szezont is sikerrel zárják. A West Ham legyőzése után a bajnokságban már harmadik a csapat, az Európa Ligában pedig a Steaua Bucuresti elleni 3-1-es győzelemmel bejutott a legjobb nyolc közé. Mata a két meccsen egy gólt és két gólpasszt jegyzett.

Morgan Schneiderlin (francia, Southampton): A Szentek három hét után tudtak ismét nyerni a Premier League-ben, és győzelmük értékét növeli, hogy a Liverpool ellen gyűjtötték be a három pontot. A francia védekező középpályás, Schneiderlin nem csak gólja miatt volt a mezőny legjobbja, hatalmas munkát végzett, nem mellékesen a bajnokságban a szezon során senki sem szerzett nála több labdát.

Nuri Sahin (török, Borussia Dortmund): Másfél éves szenvedés után a török középpályás januárban visszatért korábbi sikerei színhelyére, Dortmundba, ahol lassan megint kezd formába lendülni. A Freiburg 5-1-es legyőzéséhez ezúttal két góllal és egy gólpassz járult hozzá.

Antoine Griezmann (francia, Real Sociedad): Továbbra is menetel a baszk együttes, amely a legutóbbi 18 bajnokijából csak egyszer kapott ki, és már a negyedik helyen áll a tabellán. Ezúttal a Real Valladolid ellen nyert 4-1-re, a francia, de saját nevelésűnek számító Griezmann két gólt is szerzett.

Csatárok:

Gonzalo Higuaín (argentin, Real Madrid): Egy félidő után még úgy tűnt, hogy a Mallorca megtréfálhatja a madridiakat a Santiago Bernabéu stadionban, de a második játékrészben a Real megfordította a meccset. Higuaín sok kritikát kapott az utóbbi időben, de ezúttal nem lehetett rá panasz, két gólja mellett egy gólpasszt is adott.

Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): A katalánok a héten alaposan rácáfoltak azokra a véleményekre, miszerint krízisben vannak. Az AC Milan 4-0-s legyőzését követően a Rayo Vallecano elleni 3-1-es bajnoki győzelem már könnyed ujjgyakorlat volt, amihez persze Messi is kellett - az argentin szupersztár mindkét találkozón duplázott.

www.globalsoccerapp.com