Devizahitel: nem lesznek drámai lépések

Vágólapra másolva!
Néhány hónap múlva indul a 90 napon túli devizahiteltartozással rendelkezők megmentése a Népszabadság információi szerint. Bár a megoldás részleteiről egyelőre nem sokat tudni, a Bankszövetség elnöki tisztét jelenleg betöltő Gyuris Dániel szerint drámai lépésekre nem kerül majd sor.
Vágólapra másolva!

A mai lapértesülés szerint a megoldási javaslatok között szerepel, hogy a bankok a késedelmes devizahiteleket forintosítanák, és az összeg egy részét elengednék. Emellett terítéken van egy olyan javaslat is, miszerint a devizahitel megmaradna, de a késedelmes tartozás részleges elengedésével lehetőséget biztosítanának az arfolyamgátba való belépésre

Gyuris Dániel a Bloombergnek nyilatkozva tegnap azt mondta, hogy nincsenek tervbe véve drámai lépések a devizahitelesek megmentésére vonatkozóan. A Bankszövetség jelenlegi elnök nem lát olyan nagyobb volumenű, félkész javaslatot, melynek következményei nagy piaci turbulenciákhoz vezethetnének.

Az eddigi tárgyalások a késedelmes hitelesek megmentésére vonatkoztak, nem pedig az összes devizahitel forintra történő konvertálására. A devizahitelesek megmentésére várhatóan nem fog új ötlettel előállni a kormány, hiszen ez a pénzügyi stabilitásra nézve kockázatokat hordozhatna.