Csokoládés-karamellás maceszropogós

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 35 perc

Alapanyagok:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg barna cukor
  • egy nagy csipet só
  • maceszlapok
  • 10 dkg étcsokoládé

Egy sütőlapot kibélelek sütőpapírral és kirakok maceszlapokkal. A vajat és a cukrot serpenyőben közepes lángon felolvasztom, hagyom felforrni, néhány percig bugyborékoltatom. Egyenletesen szétoszlatom a maceszlapokon, majd a 180 fokosra előmelegített sütőbe tolom. 15 percig sütöm, ezalatt gőz felett felolvasztom a csokoládét, majd a már kész karamellás lapokra csorgatom kesze-kusza csíkokban. Hagyom megdermedni.