Vágólapra másolva!
Rakaczki Bence, a Diósgyőr leukémiával küzdő 19 éves futballkapusa megnyerte egészségéért folytatott meccsét, most mindenki azon van, hogy ne legyen visszavágó. Ezzel a sporthasonlattal élt Nagy Kálmán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház gyermekellátásért felelős igazgatóhelyettese keddi sajtótájékoztatóján Miskolcon.

A professzor elmondta, a sikeres csontvelő transzplantációt követően Rakaczki Bencét hazaengedték. Mindeddig a fiatal sportoló felépülése érdekében nem tájékoztatták a médiát a gyógykezelésről.

Közlése szerint Rakaczki Bence az elmúlt év novemberében került az osztályra a leukémia egy sajátos és nehezen kezelhető formájával.

A kemoterápiás kezelést követően csontvelő-átültetésen esett át a kapus. "Egy amerikai őssejtbankból, megfelelő donortól származó sejteket ültettek be neki" - mondta Nagy Kálmán, hozzátéve, a beavatkozástól már több mint ötven nap telt el, és a vizsgálatok nem találtak olyan sejtet, amely az eredeti betegségét létrehozta.

"Bence fizikai állapota jó, a beültetést is jól viselte, így mindenki abban bízik, hogy ismét a DVTK kapujába állhat" - mondta Nagy Kálmán, megjegyezve azt is, kezelése idején az osztály dolgozói egy futball-labdát is sterilizáltak neki.

Rakaczki János, a kapus édesapja a sajtótájékoztatóján azt közölte, fia lélekben megerősödött, sokat olvasott, és rajta keresztül is köszöni mindenkinek azt a külföldről és belföldről érkezett számtalan támogatást, buzdítást, amelyet felépülése érdekében kapott.