Sir Richard Branson légiutas-kísérő lesz

Richard Branson angol vállalkozó
Richard Branson
Vágólapra másolva!
Sir Richard Branson szereti a szerepléseket, ezúttal azonban eléggé megalázó szerepben kell a nyilvánosság elé állnia: egy fogadás elvesztése miatt a Virgin tulajdonosának a rivális légitársaság légiutas-kísérőjeként kell segítenie. Már ki is tűzték az időpontot.
Vágólapra másolva!

Branson, a Virgin Atlantic tulajdonosa arra kötött fogadást Tony Fernandesszel, az AirAsia X főnökével, hogy kinek a csapata végez jobban a 2010-es Formula 1-es bajnokságon: a Virgin Racing vagy a Lotus Racing. A két üzletember vállalta, hogy a vesztes légiutas-kísérőnek öltözve pezsgőt fog felszolgálni a másik légitársaságának a járatán.

Forrás: AFP/Paul Ellis
Sir Richard Branson

Végül mindkét csapat nulla ponttal zárta a bajnokságot, de a Lotus a jobb beérkezési pozíciók miatt megelőzte a Virgint. Két év után most végre meg is született az időpont: Branson az AirAsia X Perthből Kuala Lumpurba tartó járatán szolgálja majd ki az utasokat május 12-én. Ehhez a Daily Mail cikke szerint nemcsak a rivális társaság légiutas-kísérőinek piros ruháját kell magára öltenie, de magas sarkú cipőt és arcfestést is kell majd viselnie.

Fernandes szerint Bransonnak vécét is kell majd takarítania, a lábát pedig le kell borotválnia, mert a szőrős láb megengedhetetlen az Air Asia X kiszolgáló személyzeténél. A szakállát azonban megtarthatja - tette hozzá nagyvonalúan a malajziai üzletember.

Branson szerint sok felháborító dolgot tett már az életében, de ez mindenképpen közöttük lesz. "Először is, meg kell tanulnom magas sarkú cipőben járni" - vázolta a feladat nehézségét.