Csökkent a PannErgy geotermikus árbevétele

Vágólapra másolva!
Közzétette éves jelentését a PannErgy, ami főleg azért lehet érdekes, mert a társaság már-már hagyományosan nem tesz közzé negyedik negyedéves jelentést. Bár a most közzétett adatok alapján sem lettünk sokkal okosabbak, mivel a nagy áttörést jelentő miskolci projekt még mindig várat magára, azonban azt megtudhattuk, hogy a geotermikus csoport konszolidált éves bevétele tavaly csökkent. Továbbá az is kiderült, hogy a társaság új részvényopciós programmal kívánja motiválni az igazgatóságot. 
Vágólapra másolva!

A közgyűlési javaslatok között tette közzé a 2012es évre vonatkozó éves jelentését a PannErgy. Mivel tavaly előtt még a műanyagipari tevékenység eredménye is hozzájárult a társaság eredményéhez, ezért az összehasonlítás alapján nem tudunk számottevő következtetéseket levonni. Azt azonban megállapíthatjuk, hogy a geotermikus tevékenység bevétele csökkent a 2011-es évhez képest.
Míg tavaly előtt 172 millió forint bevételt termeltek a működő geotermikus projektek, addig tavaly csak 124,6 millió forint származott a berekfürdői és a szentlőrinci projektektől.

Forrás: [origo]

A közgyűlési javaslatok között szerepel egy új részvényopciós program is, mellyel az igazgatóság motiválása az egyértelmű cél. Míg a korábbi, 2009-2014-es időszakra elfogadott opciós programban 1000 forintos opciós ár szerepelt, addig az új javaslat szerint az opciós ár minimum 320, maximum 350 forint. A cél egyértelmű, a mostani árszintekhez közeli motivációs ár meghatározásával lehet ösztönözni a vezetőket. A jelenlegi 400 forint körüli részvényár esetében az 1000 forintos opciós ár elérése annyira távolinak tűnik, hogy kevésbé hatna motiválóan.

Az opció lehívására május 1-jétől számított három éven belül van lehetőség amennyiben a részvényárfolyam 20, 40, illetve 60 százalékkal meghaladja az opciós értéket. Összesen 900, 900 és 700 ezer darab részvény lehívására nyílik meg a lehetőség ezekben az esetekben.

PannErgy

Forrás: [origo]