Megjelenése előtt lopták el a sikerjátékot

Vágólapra másolva!
Fizetés nélkül töltöttek le játékokat a Ubisoft francia stúdió online boltjából hackerek. A hibás rendszer miatt idő előtt szivárgott ki az internetre a cég április elsején bejelentett retró akciójátéka, a Far Cry 3: Blood Dragon.
Vágólapra másolva!

A biztonsági rést a Ubisoft csak azután fedezte fel, hogy a megjelenés előtt álló játékról klipek kezdtek megjelenni a YouTube videomegosztón. A Uplay nevű digitális játékboltot leállították, amíg a cég mérnökei be nem foltozzák a sebethetőséget. A cég sajtószóvivője szerint a felhasználók adataihoz nem fértek hozzá a hackerek, akiket inkább a fizetés nélkül letölthető játékok érdekeltek.

Májusi megjelenése előtt szivárgott ki a Blood Dragon Forrás: Steampowered



"A hackerek egy olyan szoftvert készítettek, amely a Uplay klienssel elhiteti, hogy a felhasználó rendelkezik olyan játékokkal is, amelyeket nem vett meg" - írta a hibajelensége magyarázó bejegyzésében Ian Miles Cheong a Gameranx újságírója. Az így megszerzett játékokat offline módban, internetkapcsolat nélkül játszhatták a hackerek. Az Uplayről ellopott játékok közül több, köztük a megjelenés előtt álló Blood Dragon is, feltűnt a fájlmegosztó oldalakon.

A nyolcvanas évek vacak sci-fijeit idézi az ellopott játék Forrás: Steampowered



Az április elseji tréfaként bejelentett Far Cry 3: Blood Dragon május elsejétől lesz letölthető a digitális játékboltokból, jelenleg csak előrendelni lehet a játékot. A fejlesztő ígérete szerint a nyolcvanas évek akciófilmjeinek és játékainak összes stílusjegyét magán fogja hordozni. A játékos nagy számítógépek és ijesztő ipari létesítmények körül, neonfényű termekben tehet majd rendet.