Barátok közt a tőzsdén - Kiszáll az RTL nagytulaja

Vágólapra másolva!
Eladja az RTL csoportban lévő részesedésének egy részét a vállalat nagytulajdonosa, a Bertelsmann SE. A tervek szerint részvényenként 54-62 eurós áron válnának meg 23,18 millió részvénytől. Az eladás nagysága akár 1,6 milliárd euró is lehet.
Vágólapra másolva!

Több mint 23 millió RTL részvényt készül eladni a tévé- és rádiócsatornákat üzemeltető vállalat nagytulajdonosa, a Bertelsmann SE. A szerda reggel megjelent hírek szerint 54-62 eurós részvényenkénti áron adhatják el a papírokat, továbbá a kibocsátást lebonyolítók még 2,3 millió darab értékpapírt dobhatnak piacra.

A tervek szerint a részvények kereskedése április 30-án kezdődik. Jelenleg az RTL részvényei a luxembourgi és a brüsszeli piacra is be vannak vezetve, de nagyon kicsi a likviditásuk. A mostani kibocsátás viszont Frankfurtban lesz, ezzel pedig azt remélik, hogy nagyobb lesz a forgalom a papírokban.

A Bertelsmann vezérigazgatója április elején jelezte, hogy a következő három év során 3 milliárd eurót akar fordítani akvizíciókra, amit részben az RTL csoportban lévő tulajdonrészük eladásával fedeznének. Az RTL-ben lévő 92 százalékos csomag így 75 százalékra csökkenhet. A vállalat célja, hogy csökkentse az európai piacoktól való függőséget és inkább a magasabb növekedés irányába próbálnak elmozdulni.

RTL Group napi grafikon (Brüsszel)

Forrás: [origo]