Nem fogynak eléggé a Nestlé termékek

Vágólapra másolva!
A vártnál gyengébb első negyedéves értékesítési számokat tett közzé a Nestlé ma reggel. Az árbevétel 21,9 milliárd svájci frank lett, az elemzők által várt 22,5 milliárd helyett. Valamint az egyszeri tételektől és devizahatásoktól megtisztított árbevétel növekedési üteme csupán 4,3 százalék lett, míg a Bloomberg által megkérdezett szakértők 4,7 százalékot vártak. A mostani növekedési ráta 2009 óta a legalacsonyabb érték.
Vágólapra másolva!

A Nestlé a várakozásoktól elmaradó első negyedéves értékesítési számokat tett közzé ma reggel. Az árbevétel 21,9 milliárd svájci frank lett, holott az elemzők 22,5 milliárdot vártak.

Forrás: [origo]

Emellett 2009 óta a leglassabb első negyedéves növekedésről számolt be. Az egyszeri tételektől és devizahatásoktól megtisztított, úgynevezett "organikus" bevétel növekedés nagysága 4,3 százalék lett, a szakértői várakozásokban szereplő 4,7 százalékkal szemben. A feltörekvő piacokon 8,4 százalékos növekedést produkált a cég, míg a fejlett országokban mindössze 0,9 százalékkal emelkedett az árbevétel.

Forrás: [origo]

Az áremelések 2 százalékkal járultak hozzá az bevétel növekedéshez, míg egy évvel korábban még 4,4 százalékot adtak hozzá a számokhoz.

A világ legnagyobb élelmiszergyártójának pénzügyi vezetője, Wan Ling Martello még februárban arról nyilatkozott elemzőknek, hogy 2013 első felében visszafogottabb számokat vár, mivel az áremelések kisebb mértékben növelhetik a társaság eredményét, mint az elmúlt években.

Ugyanakkor a Nestlé továbbra is tartja magát ahhoz, hogy az idei évben képes lesz elérni a korábban megfogalmazott 5 és 6 százalék közötti árbevétel növekedési célt. Emellett elkötelezett amellett is, hogy növelje működési profit rátáját, és emelni tudja egy részvényre jutó eredményét.

A Nestlé részvényei ma 1 százalékkal csökkennek, amivel nem lóg ki a szektortásak közül. Az elmúlt egy éves időszakban 14 százalékkal emelkedett az árfolyam, és április 3-án megérintette a 70 svájci frankos rekordértéket. Azóta viszont 8 százalékot zuhant a papír.

A Nestlé árfolyama (Zürich)

Forrás: [origo]