Vágólapra másolva!
A CIG Pannónia igazgatósága a mai napon dr. Csurgó Ottót, a biztosító vezérigazgatóját választotta meg az igazgatótanácsa elnökének. Ezen kívül döntés született a CIG EMABIT, a biztosító nem-életbiztosítási termékekkel foglalkozó leányvállalatában történő 300 millió forintos tőkeemelésről is.
Vágólapra másolva!

A CIG Pannónia igazgatósága úgy határozott, hogy dr. Csurgó Ottót, a biztosító vezérigazgatóját nevezi ki az igazgatóság elnökének. Csurgó Ottó a tegnapi napon váratlanul lemondó Horváth béla helyét tölti be, és emelett ő lesz a CIG Pannónia EMABIT igazgatósági elnöke is.

A személycseréken kívül az igazgatóság döntött a társaság nem-életbiztosítási termékekkel foglalkozó leányvállalata, a cIG Pannónia EMABIT tőkéjének 300 millió forinttal történő felemeléséről is.

A tőkeemelésre vélhetően azért van szükség, mert a biztosító a nem-élet üzletágban dinamikusan növekszik. Míg 2011-ben elhanyagolható volt a CIG EMABIT bruttó díjbevétele, a tavalyi évben már közel 3 milliárd forintnyi díjbevételt hozott a szegmens. Ez a biztosító teljes tavalyi bruttó díjbevételének már több mint 10 százaléka volt.

Forrás: [origo]

CIG Pannónia

Forrás: [origo]