Vágólapra másolva!
Böczögő Dorina és Makra Noémi egyaránt bejutott a női egyéni összetett pénteki döntőjébe a Moszkvában zajló torna Európa-bajnokság csütörtöki selejtezőjéből.

A magyar szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint az olimpikon Böczögő 52.732 pontot gyűjtött, ezzel a 12. helyen jutott be a legjobb 24 tornászt - de országonként legfeljebb kettőt - felvonultató fináléba. Az élete első felnőtt világversenyén szereplő Makra szintén jól teljesített, 52.699 ponttal a 13. helyen került be a döntőbe.

A harmadik magyar női indulónak, Divéky Lucának nem sikerült ennyire jól a kvalifikáció, ő 49.266 ponttal a 30. lett az 54 fős mezőnyben, így nem léphet a szerekhez a fináléban.

Szerdán a férfiak selejtezőjéből lólengésben az olimpiai bajnok, címvédő Berki Krisztián, egyéni összetettben pedig Tálas Bence és Rácz Attila jutott döntőbe.

"Elégedett vagyok a lányokkal az egyéni összetett eredményt tekintve, de ide vehetem Tálas Bencét és Rácz Attilát is, hiszen több mint 10 éve nem volt olyan, hogy a férfiaknál és a nőknél is két magyar versenyző szerepeljen az egyéni összetett fináléban, ez óriási eredménynek számít" - mondta Altorjai Sándor főtitkár.

Kiemelte, hogy az egész Eb-n valamennyi szert tekintve eddig Berki Krisztián kapta a legmagasabb pontszámot.

Az Eb pénteken a női és férfi egyéni összetett finálékkal folytatódik.