Vágólapra másolva!
A denveri székhelyű mexikói étteremlánc, a Chipotle Mexican Grill részvényeit tőzsdezárás után kezdték zsákolni a befektetők, miután közzétette a cég a várakozásoknál szebb számokat hozó negyedéves jelentését. A bevétel és az eredmény is erős lett, azonban tőzsdei pályafutása leggyengébb növekedését produkálta a társaság a már egy éve is üzemelő éttermeiben.
Vágólapra másolva!

A mexikói étteremlánc bevétele 13 százalékot emelkedett éves alapon az első negyedévben. A tavalyi év azonos időszakához viszonyítva emelkedett az új éttermek száma is, ami azt bizonyítja, hogy a vezetőség úgy értékeli, van kereslet a mexikói ételek iránt, ezért érdemes a bővülésbe invesztálni. Míg 2012 első három hónapjában 32 új éttermet indítottak be, addig az idei év elején 48 új egységgel bővült az étteremlánc.

Forrás: [origo]

Az optimizmust tovább növeli, hogy éves szintjén 22 százalékkal növekedett a társaság nettó eredménye. Az egy részvényre jutó eredmény 15 százalékkal lett magasabb, mint amit az elemzők vártak, azonban ennek egy része egy adójóváírás miatt adódott. Azonban ettől eltekintve is 10 százalékkal meghaladja az eredmény az előrejelzéseket. Vélhetően az elemzők az alapanyagköltségek emelkedését (csirke, salsa és tejföl) felülbecsülhették. A cég vezérigazgatója szerint a menük árának emelése legfeljebb az év második felében lesz esedékes.

Forrás: [origo]

A jelentés negatív pontja a már egy éve is nyitva lévő éttermek értékesítésének alakulása, mivel 2006-ra visszatekintő tőzsdei pályafutásának leggyengébb növekedéséről számolt be a társaság.

Forrás: [origo]

A Chipotle árfolyama 3,5 százalékot emelkedett a tőzsdezárás utáni kereskedésben. Miután 3,4 százalékos csökkenést produkált a rendes kereskedési időszakban (a negyedéves eredmények publikálását megelőzően).

Chipotle Mexican Grill (NYSE)

Forrás: [origo]