Vágólapra másolva!
Xavi Hernández, a Barcelona világbajnok középpályása sajnálja a Real Madrid kapusát, Iker Casillast, akiről úgy tartja, igazságtalanul szorult a kispadra. Xavi ugyanakkor saját csapata kapusát, Victor Valdést is sajnálja, mert csúnyán bánt vele a média.

Xavit a barcelonai városi tévé arról kérdezte a napokban, hogy el tudja-e képzelni Casillast a katalánoknál, miután Madridban a kispadra szorult, miközben Valdés távozni készül: "Nagyon sajnálom Casillast, rossz látni, hogy a kispadon ül. Szerintem ez igazságtalan, nem ezt érdemli. Iker azonban nem igazol a Barcához. Ő ízig-vérig a Real Madridé, nem hinném, hogy távozna. Tárt karokkal várnám itt, de őszintén szólva nem hiszek benne."

Casillas és Mourinho nincs jóban egymással, a portugál edző ezért már tavaly év végén kispadra ültette a világ- és Európa-bajnok kapust, aki azóta sem térhetett vissza a kezdőbe.

Közben a Barcelona első számú kapusa, Victor Valdés távozni készül, és Xavi nem is hiszi, hogy meggondolná magát: "Szerintem meg sem fordult a fejében, hogy mégis maradjon. Victor egy nagyszerű srác, egy saját nevelésű játékos, egy barát, aki elhagy minket, ezért szomorú vagyok."

Valdés rendszeresen kapott potyagólokat, ami miatt élesen kritizálta a sajtó. "Victor keményen megdolgozott azért, hogy eljusson ide, ahogy elbánt vele a média, az a legrondább dolog, amit láttam a pályafutásom során" - jegyezte meg Xavi.

Casillast közben a Marca hasábjain védelmébe vette Fernando Hierro, a Real korábbi legendás védője: "Fel kellene ismerni, hogy ki is ő valójában, milyen sokat jelent a klubnak, és a spanyol foci egészének. Minden másnak semmi köze a focihoz. Békén kellene őt hagyni, felépült egy sérülésből, és időre van szüksége. A kapus egy furcsa poszt, folyamatosan aktívnak kell maradni, és el kell fogadni egy edző döntését, ha bizalmat ad az illetőnek, ha nem."