Most kell eurót váltani a bankóriás szerint

Vágólapra másolva!
A Goldman Sachs és Morgan Stanley duót követően a francia Credit Agricole is beállt a forint további gyengülését prognosztizáló bankok sorába. A legfrissebb elemzői véleményük szerint a hazai fizetőeszköz árfolyama meg sem áll majd a 307 forint/eurós szintekig, ami bár pesszimista várakozás, de még mindig nem annyira, mint amit a másik két bankház napokkal ezelőtt megfogalmazott.
Vágólapra másolva!

A 307-es szintekre várja a hazai fizetőeszköz euróval szembeni árfolamát a Credit Agricole. A szakértők szerint a forint további gyengülését a lassú gazdasági növekedési kilátások mellett a jegybanki alapkamat várható további csökkentése indokolja. Az elemzői kar holnap újabb 25 bázispontos kamatcsökkentésre számít Magyarországon, vagyis az elmúlt hónapok csökkenő trendje továbbra is megszakítás nélküli maradhat.

A Credit Agricole nem az egyedüli bankház, mely a napokban pesszimista véleményének adott hangot a forinttal kapcsolatban. A Goldman Sachs és a Morgan Stanley ráadásul sokkal borúsabban látják a jövőt, hiszen szerintük a 310 és 320-as szintekig is eltarthat a gyengülési hullám. Az elemzői kar nagy átlagban nem ennyire pesszimista, hiszen a jelenleginek megfelelő, 300-as forintárfolyamot prognosztizál az előttünk álló negyedévek vonatkozásában.