Vágólapra másolva!
A spanyol média szerint a Real Madrid a játékvezető miatt lemondhat a továbbjutással kapcsolatos, amúgy sem túl vérmes reményeiről a Borussia Dortmund elleni BL-elődöntőben.

A Bernabéu-stadionban esedékes visszavágót az angol Howard Webb vezeti majd, akit a Real állítólag kifejezetten szeretett volna elkerülni. Az AS című spanyol lap bíráskodással kapcsolatos szakértője, a korábbi játékvezető Ildefonso Urizar Azpitarte szerint Webb stílusa meggátolhatja a Real terveit, hogy forgószélként zúduljanak rá a németekre a háromgólos hátrány ledolgozása miatt.

"Webb stílusa nem illik a Real játékához. Ha a meccs nem rázós, és nincsenek komoly fizikai párharcok, akkor Webb-bel nincs semmi gond. Ha azonban a meccs kezd forrósodni, és a bírónak határozottnak, valamint bátornak kell lennie, akkor Webb nekiáll fontoskodni, megállítja a játékot, túl sokat magyaráz, és ezzel kizökkenthet egy felpörgött csapatot" - mondta a 80-as években bíráskodó Urizar, aki azt is hozzátette, Webb szerinte nincs jó fizikai állapotban.

Az AS megemlíti, hogy az angol bírót a Newcastle-Sunderland (0-3) Premier League-meccs után gyenge teljesítménye miatt megbüntették, és utána az élvonal helyett a harmadosztályból kapott találkozót. A Real-közeli Marca újságírója, Rubén Jiménez pedig a 2010-es vb-döntőt hozta fel, amelyen Webb csak sárga lapott adott a Xabi Alonsót mellbe talpaló De Jognak, és szerinte ezzel az emlékezetes hibával lerombolta a nimbuszát.

Webb tavaly is vezetett a Realnak, akkor is elődöntőt, és akkor is német csapat volt az ellenfél, mégpedig a Bayern, és akkor mind José Mourinho edző, mint Cristiano Ronaldo dicsérte a korábbi angliai korszakukból megismert bírót. Azokon a meccseken, amelyeken Webb fújta a sípot a BL-ben a Dortmund egy győzelmet és egy döntetlent, a Real egy győzelmet, egy ikszet és egy vereséget könyvelhetett el.