Vágólapra másolva!
Katasztrófával fenyegetett a Stones amerikai turnéja, hiszen a túlárazott jegyek alig akartak fogyni, a zenekar kénytelen volt csökkenteni az árakat.
Vágólapra másolva!

Az ötvenéves fennállását ünneplő Rolling Stones turnéjának tavaszi szakasza május 3-án, pénteken folytatódott Los Angelesben, ám a rosszul fogyó jegyek miatt a zenekar kénytelen volt csökkenteni az árakat. A meghirdetett koncertekre 170 dollár (40 ezer Ft) volt a legolcsóbb jegyár, ám tekintve, hogy az együttesnek nincs új albuma, a koncertszervező AEG Entertainment által megszabott jegyárak igencsak túlzottnak tűntek. Az amerikai sajtóban megszólaltatott rajongók lázadoznak ("Mégis mennyi pénz kell még nekik?" - tette fel a kérdést egyikük a San Francisco Chronicle-ben), míg a Guardian cikkéből kiderül, hogy nem jött be a menedzsment terve, mely szerint nagy stadionok helyett 10-15 ezres arénákban léptetik fel a zenekart, ám a legolcsóbb jegyekkel így is csak távolról lehetne látni zenekart.

A Stones ezért inkább azt választotta, hogy az utolsó pillanatban csökkentette az árakat, és a pénteki, Los Angeles-i koncertre 85 dolláros (20 ezer forintos) jegyeket hirdetett meg, melyek tulajdonosai sorsolás útján kaphattak jobb vagy rosszabb helyeket. Ennek köszönhetően a koncert teltházas volt, és fellépett rajta Gwen Stefani és Keith Urban is, továbbá csatlakozott Jaggerékhez régi gitárosuk, Mick Taylor is. Vasárnap este pedig már Oaklandben lépett fel a zenekar, ahol Tom Waits volt a sztárvendég, a fellépéséről készült videó feljebb látható.