Kitört a Citigroup árfolyama?

Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban kiválóan teljesít a Citigroup árfolyama. A részvény tegnap lokális csúcson zárt és optimista esetben folytathatja a megindulást. Ráadásul az elemzők nagyobbik része is vételre ajánlja a papírokat. Akár 51 dollár fölé is eljuthat a Citigroup.
Vágólapra másolva!

Az április közepén megjelent gyorsjelentésében, mint azt az Investor.hu hasábjain is beszámoltunk, a várakozásoknál lényegesen jobb számokkal rukkolt elő a cég, mind EPS, mind pedig árbevétel soron jelentős meglepetést okozva ezzel az elemzőknek. A nagyobb elemzőházak ajánlásait nézve is pozitív a kép, 75 százalékuk ajánlja vételre, és mindössze 11 százalékuk eladásra a Citigroup-ot.

A következőkben összefoglaljuk, miért menetelhet tovább az árfolyam:

A cég kurzusa a gyorsjelentés óta kisebb korrekciókkal tarkítva 10 százalékot emelkedett, elérve a 47,9 dollárnál húzódó, március közepén beállított lokális csúcsát, azonban ha ezt sikerül áttörnie, akkor az 51,5 dolláros árfolyamszint kerülhet célkeresztbe. A tegnapi napon sikerült az ellenállás felett zárnia, ennek mai megerősítése tovább növelné az árfolyam emelkedésének esélyét.

Az árfolyam emelkedését támogatja a 2012 júliusa óta tartó emelkedő trendvonal, az MACD indikátor vételi jelzése, illetve az RSI emelkedő trendje is.

Összefoglalva tehát, amennyiben a Citigroup árfolyama sikerrel küzdi le a 47,9 dollárnál lévő ellenállást, akkor akár egy beszállási lehetőség is elénk tárulhat, nem megfeledkezve a kockázatokról, amik nem csak a céggel kapcsolatosan jelentkezhetnek. Az amerikai piacok mindenkori csúcsukon vannak, és ugyan régóta, de érik a korrekció lehetősége.

A veszteségvágó stoppot a rövid időtávban gondolkodóknak az 50 napos mozgóátlag, vagyis 45,2 dollár alá lehet érdemes elhelyezni, míg a hosszabb távra befektetőknek a 44 dollárnál húzódó hosszú távú trendvonal törése lehet a kulcsszint.

Citigroup árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]