16 százalékos profit egyetlen nap alatt

Vágólapra másolva!
Hatalmas pluszban nyithatnak ma a Green Mountain Coffee Roasters részvényei, miután a vállalat tegnap piaczárás után remek gyorsjelentést tett  közzé. A főbb eredménysorokon szinte kivétel nélkül sikerült meghaladni az elemzői várakozásokat, továbbá az elmúlt negyedévek kedvező trendje is töretlennek tűnik.
Vágólapra másolva!

Valósággal széttépték piaczárás utáni kereskedésben a Green Mountain Coffee Roasters részvényét, mely 16 százalékos emelkedést ért el a kiváló gyorsjelentés okán. A többek között kávékészülékeket, és kapszulákat gyártó cég 140 millió dolláros tisztított nyereséget ért el a január-márciusi időszakban, ami 92 centes eredményt jelent részvényenként. Az előző évi 101,7 milliós első negyedéves nyereséghez képest így több mint 37 százalékkal sikerült növelni a profitot, de még 109 millió dolláros eredményt váró elemzőket is csaknem 30 százalékkal sikerült túlszárnyalni.

Egyedül a bevételek okoztak csak némelyest csalódást, a várt 1,02 milliárd dollár helyett csak 1 milliárdot ért el a Green Mountain, az elmaradás mértéke azonban a 2 százalék miatt nem tekinthető jelentősnek.

Forrás: [origo]

A vállalat a 2013-as üzleti évre vonatkozó kilátásokat is megemelte, melyre már harmadszor került sor az elmúlt fél évben. A menedzsment már 3,05-3,15 dolláros részvényenkénti eredményt vár az idei évtől, míg korábban csak 2,72-2,82 dollárt tartottak valószínűnek, továbbá az elemzők is csak 2,85 dolláros értékkel számoltak. Folytatódhat tehát a kedvező trend a cégnél, hiszen az utóbbi negyedévekben is egyre jobb eredményt sikerül elérni, főleg a tisztított EPS tekintetében.

Forrás: [origo]

A piaczárás után érkezett a hír továbbá, hogy a társaság és a Starbucks szorosabb együttműködésre lép, melynek értelmében a kávézólánc is árusítaná a Green Mountain termékeit boltjaiban. A részvények 70 dollár közelében nyithatnak, ami a tegnapi záróárhoz képest több mint 16 százalékos pluszt jelent.

A Green Mountain Coffee Roasters árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]