Zöldségeket a sütibe!

borsós pohárkrém alapcsomag
Vágólapra másolva!
Kezdődik a nyár, lassan tele leszünk friss zöldséggel meg gyümölccsel, így a soktojásos, nehéz, csokoládés édességek visszaszorulnak, jöhetnek a friss, hideg desszertek. Kipróbáltuk, milyen, ha spárga vagy sóska van a sütiben, és nem csalódtunk.
Vágólapra másolva!

Elsőre talán bizarrnak tűnik, viszont csak a jó ízkombinációt kell megtalálni az alapanyagokhoz, és egész nyáron a legmenőbbek lehetnek az édességeikkel.

Ősszel a gyökérzöldségekkel foglalkoztunk, akkor a cékla, a paszternák, a sütőtök és a répa lett édes. A cékla a mély, földes ízével csokoládétortába került, amitől az szaftos és puha lett, brutális csokiízzel. Az édeskés paszternák gyümölcskenyérbe került, a répából tökéletes répatortát sütöttünk: a céklához hasonlóan ez a két zöldség is omlós állagot kölcsönöz a tortáknak, és mivel alapvetően édesek, nagyon is van helyük a tortákban.

Forrás: Táfelspicc

A spárgának épp szezonja van, most a fehérspárga lágy, de kicsit földes-kesernyés ízét fehércsokoládéval egészítettük ki. A kettő jól kiegyensúlyozza egymást, egy könnyű, nyári pohárkrémet kaptunk, ami tíz perc munkát vett igénybe. Recept itt.

Forrás: Táfelspicc

A savanyú sóskából készíthetnek limonádét, lime-al, mentával lehet fűszerezni: brutálisan zöldízű limonádé, ez akármilyen melegben felfrissít, érdemes literszámra készíteni, annyira jó. Recept itt.

Forrás: Táfelspicc

Zsenge zöldborsóból és kókusztejből szintén pohárkrémet készítettünk gyorsan és nagyon kevés munkával, ami kánikulában eléggé komoly szempont. A borsó alapvetően édes íze jól passzol a kókuszéhoz, ezt egy kis fehércsokoládéval lehet kiegészíteni, hogy igazán krémes legyen. Recept itt.