Elsőre talán bizarrnak tűnik, viszont csak a jó ízkombinációt kell megtalálni az alapanyagokhoz, és egész nyáron a legmenőbbek lehetnek az édességeikkel.
Ősszel a gyökérzöldségekkel foglalkoztunk, akkor a cékla, a paszternák, a sütőtök és a répa lett édes. A cékla a mély, földes ízével csokoládétortába került, amitől az szaftos és puha lett, brutális csokiízzel. Az édeskés paszternák gyümölcskenyérbe került, a répából tökéletes répatortát sütöttünk: a céklához hasonlóan ez a két zöldség is omlós állagot kölcsönöz a tortáknak, és mivel alapvetően édesek, nagyon is van helyük a tortákban.
A spárgának épp szezonja van, most a fehérspárga lágy, de kicsit földes-kesernyés ízét fehércsokoládéval egészítettük ki. A kettő jól kiegyensúlyozza egymást, egy könnyű, nyári pohárkrémet kaptunk, ami tíz perc munkát vett igénybe. Recept itt.
A savanyú sóskából készíthetnek limonádét, lime-al, mentával lehet fűszerezni: brutálisan zöldízű limonádé, ez akármilyen melegben felfrissít, érdemes literszámra készíteni, annyira jó. Recept itt.
Zsenge zöldborsóból és kókusztejből szintén pohárkrémet készítettünk gyorsan és nagyon kevés munkával, ami kánikulában eléggé komoly szempont. A borsó alapvetően édes íze jól passzol a kókuszéhoz, ezt egy kis fehércsokoládéval lehet kiegészíteni, hogy igazán krémes legyen. Recept itt.