Vágólapra másolva!
Nemcsak a hétvégi MTK, de a május 31-i Kaposvár elleni utolsó fordulós összecsapáson is Győrben lép pályára a pályaválasztó Ferencváros labdarúgócsapata. Kubatov Gábor, az FTC elnöke szerint egyszerűen nem volt olyan budapesti pálya, amely szóba jöhetett volna. A klub szeretné segíteni a szurkolók Győrbe jutását.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint már akkor tudták, hogy az MTK és a Kaposvár elleni két utolsó hazai bajnokit nem lehet a Puskás-stadionban lejátszani, amikor tárgyalásokba kezdtek a létesítmény bérbevételéről.

"Az első lépés az volt, hogy tárgyalásokat kezdeményeztünk a Depeche Mode menedzsmentjével, hiszen nem az MTK-mérkőzés napján rendezik a koncertet. Az volt a célunk, hogy május 18-án, miután megrendeztük a mérkőzést, adjuk át a stadiont számukra. Sajnos ezek az egyeztetések nem vezettek eredményre" - mondta a klub hivatalos honlapján.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke a Facebookon magyarázta meg a döntést.

"Mielőtt azt hinné valaki, hogy megcsípett minket a hülyebogár, vagy arra gondolnának, hogy nem kezelnénk partnerként a szurkolóinkat, szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy ez nem így van. A döntésünk megalapozott, ugyanis az elmúlt hetekben számtalan lehetőséget végignéztünk" - írta.

Kubatov szerint Budapesten minden lehetséges egyéb helyszínt számba vettek.

"Kézenfekvő lett volna az MTK-pálya. A versenykiírás szerint a pályaválasztói jogról kellett volna lemondanunk (elcserélni nem lehet, mert az első meccset már lejátszottuk). Így vendégként 2000 szurkolónk jutott volna be, ezért ezt elvetettük. Tárgyaltunk Kispesten. Ott az volt a feltétel, hogy nem a saját biztonsági szolgálatunk nem felügyelhette volna a meccset. Én másra nem bíztam volna a szurkolóinkat. Újpestre ... ugye nem kell magyaráznom. A Vasas pálya rossz minőségű. Ott szívesen felújítottuk volna a gyepet, de a nézőtér 3500 főre van hitelesítve. Más alkalmas stadion nincs Budapesten! Vidéki stadionok közül megnéztük azokat, ahol normális minőségű gyep van és könnyű a megközelíthetőség. Vác (nincs normális gyep) , Videoton (mindkét fordulóban otthon játszanak). Maradt a Kecskemét és Győr. A győri stadion minden tekintetben jobb."

Azt Orosz és Kubatov is megerősítette, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy segítsék a szurkolók eljutását Győrbe.