Visszaveszi részvényeit az E-Star

Vágólapra másolva!
Visszavásárolja kapcsolt vállalkozásaitól részvényeit az E-Star, amennyiben megvalósul a csődegyezségi eljárásban foglalt tőkeemelés. A lépésre a részvények jóváírását követő 30 napon belül kerülhet sor 366 forintos darabonkénti áron.
Vágólapra másolva!

Az E-Star igazgatóságának egyöntetű döntése értelmében a társaság tőkeemelését (részvény-hitel konverzió) követően visszavásárolja a kapcsolt vállalkozásaitól részvényeit. A tranzakciókra a részvények jóváírását követő 30 napon kerülhet sor 366 forintos darabonkénti áron. A lépés egyáltalán nem újkeletű, ugyanis már korábban is szó volt róla. Ily módon maximum 35 millió darab részvény kerülhet vissza a társasághoz, melynek egy részét bevonná, a többit pedig a dolgozói részvényesi program keretein belül a dolgozók kaphatnák meg.

Az igazgatóság ezen kívül arról is döntött, hogy a korábban visszavásárolt 2012/A jelű kötvényeket részleges törléssel bevonja. A társaság ezen kívül tájékoztatja befektetőit, hogy az újonnan megválasztott igazgatósági és felügyelő bizottsági tagok nem rendelkeznek E-Star részvényekkel.

Az E-Star árfolyama

Forrás: [origo]