Vágólapra másolva!
A címvédő Miami Heat keleten, a Memphis Grizzlies pedig nyugaton vezet összesítésben 3-1-re, így közel került a továbbjutáshoz az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának elődöntőjében.

A Miami azután, hogy az első összecsapást hazai környezetben elvesztette a Chicago Bullsszal szemben, sorozatban harmadszor győzte le riválisát, ráadásul úgy, hogy ezúttal csak 65 pontot kapott. Ez mindössze két ponttal rosszabb a klubrekordjuknál, amely az engedett pontokra vonatkozik a rájátszásban. Ugyanakkor a Chicago ezzel a teljesítménnyel két negatív klubrekordot is felállított: a rájátszásban soha nem dobott még egy mérkőzésen ilyen kevés pontot, ráadásul a harmadik negyed kilenc pontja is negatív csúcs. A vendég Miami legjobbja LeBron James volt, aki 27 ponttal, nyolc gólpasszal és hét lepattanóval zárt.

Nyugaton a Memphis Grizzlies hosszabbítás után győzte le otthon a tavalyi döntős Oklahoma City Thundert. A hazai csapat a 23 ponttal és 12 lepattanóval záró Zach Randolph, valamint a 23 pontja és 11 lepattanója mellett hat blokkolást is bemutató Marc Gasol vezérletével nyert.

Eredmények, Főcsoport-elődöntők:
Kelet:
Chicago Bulls - Miami Heat 65-88
A párharc állása: 3-1 a Miami javára

Nyugat:
Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 103-97 - hosszabbítás után
A párharc állása: 3-1 a Memphis javára.