Vágólapra másolva!
A leukémiával kezelt Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya fokozatosan gyógyul, és a decemberi, szerbiai világbajnokságon térhet vissza a csapathoz. Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke arról is beszámolt, hogy az MKSZ által felkért szakemberek megszámolták a Veszprém-Kiel BL-meccs téves játékvezetői ítéleteit.

"Karl Erik Böhnt meglátogattuk az oslói klinikán. Kedvezőek a fejlemények, nem találtak daganatos sejteket a vérében, a kemoterápia jól sikerült, még a gyengeségből kell felépülnie" - mondta a Digisport Reggeli Start című műsorában Vetési Iván elnök.

Jelezte, hogy Böhnt visszavárják a női válogatott élére. Hozzátette, szerencsés a helyzet, mivel a vb-ig nincs tétmeccs. Addig Siti Bea másodedző vezetésével megoldják a felkészülést. Elmondta még, hogy a tavaly decemberben Eb-bronzérmes együttest a legjobb négy közé várják.

Vetési Iván kitért egy másik külföldi edzőre, a Győri Audi ETO KC-val szombaton Bajnokok Ligáját nyerő spanyol Ambros Martínra is, akit idővel szintén el tud képzelni kizárólag főállású, klubtól független szövetségi kapitánynak.

Az április 27-én játszott MKB Veszprém-Kiel férfi BL-negyeddöntő visszavágója kapcsán hangsúlyozta: az MKSZ által felkért szakemberek 43 téves ítéletet számoltak össze, ebből 28 sújtotta a végül kieső magyar csapatot. Az erről szóló jelentést - amely, mint Vetési hangsúlyozta, nem fellebbezés - elküldték az európai szövetségnek, és választ várnak.