Vágólapra másolva!
Az idei döntőt félmillióval többen nézték a tavalyinál, de még a 2011-est is meghaladta. Este az M1 volt a legnézettebb csatorna, a fiatalabb nézők körében is magas volt a nézettség.
Vágólapra másolva!

A 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének estéjén az Elővízió és a malmői közvetítés több mint négy órás műsorfolyama alatt az M1-re kapcsolók száma meghaladta a hárommillió főt. A döntő 1 millió 133 ezer fős nézettséget ért el, ami több mint félmillió fővel magasabb, mint amit a 2012-es finálé elért, de 8%-kal meghaladja a 2011-es eredményt is, amikor Wolf Katinak szurkolhatott a néző - közölte az MTVA.

Az idei döntő közönségaránya 32,6% lett, ami annyit jelent, hogy szombat este 9 óra után minden harmadik tévénéző az M1-et választotta, amivel a közszolgálati adó a legnézettebb lett ebben az idősávban. ByeAlex szereplésére a fiatalabbak is kíváncsiak voltak: a műsor közönségaránya a 18-49 évesek körében is kimagasló, 31,4% volt, és ebben a célcsoportban az Eurovíziós Dalfesztivál egyben a szombati nap legnézettebb műsora is lett. (Az M1 átlagos közönségaránya 10 százalék körüli - a szerk.)