Kapkodtak a Ralph Lauren termékei után

Vágólapra másolva!
Egy év alatt közel 40 százalékkal növelte profitját a világhírű ruháiról ismert Ralph Lauren. A társaság nagy részben árbevételének növekedésének köszönheti a kiugró eredményt, miután a kiskereskedelmi üzletágban a tavalyinál jóval nagyobb kereslet mutatkozott a cég termékei iránt. A ruhagyártó az idei évvel kapcsolatban is opimista, és az árbevételének további bővülését várja. Ezek ellenére a részvények kisebb mínuszt szedtek össze a pocsék befektetői hangulatban.
Vágólapra másolva!

Remek negyedévet zárt a világ egyik legismertebb ruhagyártója, a Ralph Lauren. A vállalat negyedik pénzügyi negyedévének számító idei első három hónapban elért 1,37 dolláros részvényenkénti profit (EPS) közel 40 százalékkal haladja meg az egy évvel ezelőtti nyereséget, amivel ráadásul a piacot is sikerült meglepni, mivel a szakértők 1,32 dolláros EPS-re számítottak.

A ruhagyártó elsősorban az 1,64 milliárd dollárra növekvő árbevételének köszönheti a kiugró profitot. Az árbevétel ugyanakkor nem az elemzők által megfelelő mértékben bővült, mivel a szakértők 1,7 milliárd dollárral kalkuláltak. A forgalom felét a legalább egy éve nyitva lévő üzletek adták, melyekben 7 százalékos volt az árbevétel éves növekedése. Különösen a kiskereskedelmi forgalom volt erős, mely 7 százalékkal bővült a negyedik pénzügyi negyedévben egy év alatt.

Forrás: [origo]

A vállalat egész éves árbevétele végül 6,9 milliárd dollárt tett ki, ami egy százalékkal magasabb a tavalyi értéknél. A bővülésben a már említett kiskereskedelmi értékesítések 6 százalékos megugrása játszott szerepet, mely ellensúlyozni tudta a nagykereskedelmi forgalom visszaesését. A nagykereskedelmi üzletágban ugyanis 3 százalékos volt az árbevétel csökkenése éves alapon, mely így 3,1 milliárd dollárt tett ki az utóbbi négy hónapban.

Forrás: [origo]

Ralph Lauren vezérigazgató örömmel kommentálta az eredményeket, és elmondta, a következő években tovább fogják bővíteni a globális üzletláncuk hálózatát, valamint az e-kereskedelemre is egyre nagyobb hangsúlyt fognak fektetni.

Ennek köszönhetően a vállalat optimistán tekint a jövőbe, és az árbevétel 4-7 százalékos bővülésére számít ebben az évben. A következő negyedévben az árbevétel szintén alacsonyabb, egyszámjegyű növekedést mutathat, és már a nagykereskedelmi forgalom is javulásnak indulhat.

A kedvező eredmények és bejelentések ellenére a Ralph Lauren részvények 2,3 százalékos mínuszban forognak, melyben leginkább a mai pocsék befektetői hangulat játszik szerepet.

Ralph Lauren árfolyama (NYSE)

Forrás: [origo]