Vágólapra másolva!
A 2006-os vébén még egymás mellett dolgoztak, az Egyesült Államok-Németország felkészülési mérkőzésen viszont most ellenfélként találkozik Jürgen Klinsmann és Joachim Löw.

A washingtoni Robert F. Kennedy Stadionban nemcsak a két nemzeti tizenegy csap össze, a találkozó az előd és az utód, Jürgen Klinsmann és Joachim Löw párharca is lesz.

A 2006-os nyári mese, a német válogatott kiemelkedő világbajnoki szereplése ugyanis a Klinsmann-Löw kettős nevéhez fűződik, azóta viszont Klinsmann az Egyesült Államok, Löw pedig Németország válogatottjának trénere lett.

A vasárnapi összecsapás előtt Klinsmann úgy fogalmazott, hogy rendkívül örül a találkozónak az utóddal. Hasonlóan nyilatkozott Joachim Löw is, aki szerint felemelő érzés lesz ismét együtt állni a pálya szélén, még ha ellentétes oldalon is.

Mindketten kizárták azonban, hogy - noha barátságos találkozó lesz - az eredménnyel megajándékoznák egymást. Jürgen Klinsmann mindehhez még azt is hozzátette: aligha fog ujjongani akkor, ha Németország válogatottja gólt szerez.

A német csapat meglehetősen tartalékosan készül a vasárnapi mérkőzésre. Löw nélkülözni kényszerül a Bayern München és a Borussia Dortmund válogatottjait, akik a közelmúltban a londoni Wembley Stadionban a Bajnokok Ligájának döntőjében csaptak össze.

A Bayern közben újabb futballtörténelmi sikerre készül: az első triplázó német csapat lehet, ha nyer szombaton a VfB Stuttgart elleni német kupadöntőben. Jupp Heynckes együttese előbb bajnok lett, majd május 25-én a Borussia Dortmund legyőzésével a Bajnokok Ligáját is megnyerte.