Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vizsgálatot indított a bundagyanúba keveredett török Fenerbahce és Besiktas ellen, de a fegyelmi eljárás zajlik a román Steauával szemben is.

Az UEFA hétfői közleménye szerint a fegyelmi bizottság június 22-én tárgyalja a Fenerbahce ügyét, az ítélet pedig várhatóan egy héttel később születik majd meg. Ha az isztambuli klubot bűnösnek találják, akkor a csapatot várhatóan kizárják a Bajnokok Ligája 2013-14-es idényéből. Az együttes hasonló okok miatt nem indulhatott a legrangosabb európai kupasorozat 2011-12-es szezonjában.

Komoly bajban van a bronzérmes Besiktas, amelynek két tisztviselőjét a két évvel ezelőtti török kupadöntővel kapcsolatban fogadási csalással vádolják.

Az idén Európa Liga-elődöntős Fenerbahce a második helyen végzett a török élvonalban, így a BL-selejtező harmadik körében kapcsolódna be a sorozatba, míg a Besiktas az Európa Ligában indulhatna.

Amennyiben eltiltják a két klubot, úgy az is előfordulhat, hogy a Galatasaray mellett a 4. helyezett Bursaspor indul a BL-ben, míg az 5. Kayserispor és a 6. Kasimpasa az Európa Ligában.

Az UEFA fegyelmit indított a román Steaua ellen is, a hivatalos közlemény szerint két pontban is megszegte a 2013-2014-es szezonra vonatkozó Bajnokok Ligája-szabályzatot.