RTL II-ről jöttek verik az RTL Klubot

Vágólapra másolva!
Jó ideje nem volt TV2-es műsor a nézettségi lista élén, de a múlt héten a Heti hetesből érkező Hajós Andrással és a Milliomosból jött Friderikusszal futó Az Ének iskolája jócskán rávert még a régi favorit Barátok köztre is.
Vágólapra másolva!

16,2 százalékos közönségarányával a TV2 nyerte az év 23. hetét nézettségben, teljes lakosságban, az RTL Klubnak ezúttal 14,5 jutott. Az M1 feltornázta magát 10,6 százalékra, a kisebbek közt a Cool verte a Film+ csatornát, az meg a Viasat3-at. Mint a lenti táblázaton is látható, Az ének iskolája egy sikeres produkció, 1 millió 443 ezren követték legutóbb, ezzel verte a Barátok közt legerősebb adását (1 millió 283 ezer tévéző). A hírműsorok közt az RTL Híradója nyert, a közmédiának pedig a Forma-1 és az árvízió hírműsorok segítettek.

A 18-49-es célcsoportban - amelyben amúgy a kereskedelmi tévék mérik magukat - az RTL Klub 0,5 százalékponttal vert a TV2-t, miközben visszavágott a Berényi-klán: ott már a barátok győztek, második lett a Forma-1, harmadik pedig az Éjjel-nappal Budapest. Az ének iskolája a reklámozóknak fontos mezőnyben ötödik lett, bő 28 százalékos közönségaránnyal. Az M1-nek a Forma-1-es futamot leszámítva nem sikerült műsort juttatnia a harminc legnézettebb közé, az ötven alatti felnőtt nézőknél.

Top 20, teljes lakosság

Forrás: Nielsen

Minden adás a legnézettebb részével szerepel.