Mégis veszik az új BlackBerryket

Vágólapra másolva!
Kilőtt a BlackBerry árfolyama a csütörtöki kereskedésben, miután a Société Générale vételre ajánlja a társaság részvényeit, holott korábban még eladást javasolt. Ezt a vártnál jobb új készülék eladási számokra alapozzák a SocGennél, ugyanis szerintük vélhetően jobban fogyott mind a Z10-es, mind pedig  Q10-es készülék.
Vágólapra másolva!

Forrás: BlackBerry

Nagyot ugrott a Blackberry árfolyama a csütörtöki kereskedésben, miután a Société Générale (SocGen) vételre módosította korábbi eladási ajánlását a részvényekre vonatkozóan. Méghozzá azért, mert szerintük az új készülékek jobban fogynak, mint azt korábban várták.

A Z10-es modellekből több mint 4 millió darab is fogyhatott a május végén záródó negyedévben, míg a megelőző időszakban még csak 1 milliót tudtak eladni. Ez azért meglepő kicsit, mivel a megjelenése után közel sem övezte akkora érdeklődés, mint amilyen az Apple vagy a Samsung termékei esetében szokott lenni. Később pedig olyan hírek jelentek meg, hogy állítólag lassan több Z10-es telefont visznek vissza különféle hibák miatt, mint amennyit el tudnának adni belőle.

Forrás: Origo

A legújabb Q10-es mobiljából pedig csaknem 1 millió darab fogyhatott eddig a SocGen szerint. Szüksége is lenne a BlackBerrynek a Q10-es okozta nagyobb eladásokra, ugyanis a ComScore adatai szerint az utóbbi hónapokban veszítenek népszerűségükből a cég telefonjai.

Forrás: Origo

A jobb eladási számoknak köszönhetően pedig a bevételek akár 3,7 milliárd dollárra is emelkedhetnek a SocGen szerint a megelőző negyedévi 2,7 milliárdról, míg a Bloomberg elemzői konszenzusa csak 3,4 milliárdos árbevételt vár.

Hosszabb távon pedig a legújabb, BB10-es operációs rendszerrel ellátott készülékekből pedig körülbelül 23 millió darabot is eladhatnak majd az idei üzleti évben, ez pedig akár 20 százalékkal is megemelheti az 1 részvényre jutó eredményt.

A BlackBerry árfolyama (dollár)

Forrás: Origo