Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága három hónapra eltiltotta Gálhidi Györgyöt, a Szeged 2011 csapatának edzőjét, akit a Várda SE elleni osztályozó visszavágóján rasszista megjegyzésért állított ki a játékvezető.

Vasárnap majdnem botrányba fulladt a Szeged 2011 - Várda SE NB II-es osztályozó, amelyen a vendégek úgy nyertek 3-0-ra, hogy a hazaiaktól két játékost is kiállítottak, és elküldték a kispadról Gálhidi György vezetőedzőt is.

"A bíró rassziszta megjegyzésért küldött lelátóra, mert azt mondtam, figyeljen már jobban, a kis cigánygyerek fetreng" - nyilatkozta Gálhidi a Nemzeti Sportnak. Az MLSZ fegyelmi bizottsága ezt nem nézte jó szemmel, és a szakembert - aki a hírek szerint nem marad Szegeden - 2013. szeptember 15-ig minden sportszakmai tevékenységtől eltiltotta.

A mérkőzésen történt súlyos rendezési hiányosságok, a továbbá hazai szurkolók különböző rendzavarásai miatt a Szeged 2011 Kft. sportszervezetét, mint visszaesőt, három soron következő bajnoki mérkőzésen szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeinek viselésére, valamint 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Emellett a klub kapott egy zárt kapus mérkőzést is, a büntetés végrehajtását azonban 2013. augusztus 31-ig felfüggesztette.